Τί πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρδιακό μας παλμό

Ο καρδιακός μας ρυθμός ή παλμός , είναι ο αριθμός των φορών που χτυπά η καρδιά μας σε ένα λεπτό. Ο καθένας είναι διαφορετικός και αλλάζει καθώς μεγαλώνει σε ηλικία . Η κατανόηση του καρδιακού μας παλμού και του τι είναι υγιές για εμάς είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του εαυτού μας. Ο καρδιακός μας ρυθμός ηρεμίας , είναι ο αριθμός των φορών που η καρδιά μας χτυπά σε ένα λεπτό όταν δεν είμαστε ενεργοί και η καρδιά μας δεν χρειάζεται να εργαστεί σκληρά για να αντλήσει αίμα μέσω του σώματός μας. Ορισμένα φάρμακα όπως οι β-αναστολείς μπορούν να επιβραδύνουν τον καρδιακό μας παλμό και να μειώσουν τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας.

Για έναν υγιή καρδιακό ρυθμό οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να έχουν μεταξύ 60 και 100 παλμών το λεπτό. Γενικά, όσο πιο καλή φυσική κατάσταση έχουμε, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο καρδιακός μου ρυθμός.

Για να τον ελέγξουμε ,τοποθετούμε τα δύο πρώτα δάχτυλά μας στο εσωτερικό του καρπού μας, στο εσωτερικό του αγκώνα μας, στο πλάι του λαιμού μας ή στο πάνω μέρος του ποδιού μας. Μόλις τον εντοπίσουμε,μετράμε πόσους παλμούς αισθανόμαστε σε 15 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάζουμε αυτόν τον αριθμό επί 4.

Για να χαμηλώσουμε τους παλμούς της καρδιάς , πρέπει να καθίσουμε , να πιούμε νερό , να χαλαρώσουμε ή απλώς να πάρουμε βαθιές αναπνοές. Ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης τουλάχιστον 30 λεπτών την ημέρα, της υγιεινής διατροφής, της προσοχής του βάρους μας και της μείωσης του αλκοόλ, της καφεΐνης και του καπνίσματος μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Καρδιακός ρυθμός και άσκηση

Όταν γυμνάζεστε, είνια φυσικό να ανεβαίνουν οι καρδιακοί παλμοί, αλλά μέχρι ένα όριο. Για να βρείτε τον σωστό αριθμό παλμών , ξεκινήστε υπολογίζοντας τον μέγιστο ρυθμό σας: Αφαιρέστε την ηλικία σας από το 220. Εάν μόλις ξεκινάτε ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ο στόχος σας θα πρέπει να είναι περίπου το 50% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού. Εάν ασκείστε ήδη τακτικά, μπορεί να είναι πιο κοντά στο 85%.

Οι εξωτερικές συνθήκες, όπως ο ζεστός καιρός ή η υγρασία, μπορούν να κάνουν την καρδιά σας να κτυπάει περισσότερο! Τα ακραία συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα ή το αίσθημα άγχους μπορούν επίσης να αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό.



Πηγή: https://www.webmd.com

ΣΧΕΤΙΚΑ AΡΘΡΑ

Οι περισσότεροι άνθρωποι κρυολογούν τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Ακολουθείστε λοιπόν τις παρακάτω ...
Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου και της όρεξης, μεσολαβεί ...
Η αφυδάτωση είναι επικίνδυνη ανεξάρτητα από την ηλικία μας, αλλά οι ηλικιωμένοι διατρέχουν ...