ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙς

Μάθετε οτιδήποτε χρειάζεστε για τη λειτουργία της πλατφόρμας theCareSolver!

Τι μου προσφέρει η πλατφόρμα theCareSolver;

Γρήγορη, αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση για ένα σύνολο κέντρων φροντίδας, που καλύπτουν συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις (ή αλλιώς νόσους φθοράς).
Για εσένα, για κάποιο μέλος της οικογένειάς σου, για το φίλο ή κάποιο γνωστό σου, που δεν ξέρει που να ψάξει σωστά, όταν πλέον η πάθηση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στο σπίτι.

Ποιές περιοχές καλύπτετε;

Όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, όπου υπάρχουν οι συγκεκριμένες δομές και έχουν ενταχθεί στην
πλατφόρμα μας.

Ποιές κατηγορίες κέντρων μπορώ να βρώ μέσα από την πλατφόρμα?

Η πλατφόρμα theCareSolver δίνει πληροφορίες για κέντρα φροντίδας σε άτομα που πάσχουν από συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις όπως Alzheimer, άνοια, Parkinson, εγκεφαλικά νοσήματα, κινητικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π).

Γιατί να αναζητήσω κέντρο φροντίδας για εμένα ή τον άνθρωπό μου ?

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πάθηση που δεν μπορεί να ξεπεραστεί ή όταν τα γηρατειά μας κτυπήσουν την πόρτα, μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι είμαστε μόνοι ή χρειαζόμαστε βοήθεια, ή κάποιο αγαπημένο μέλος της οικογένειας χρειάζεται βοήθεια και περίθαλψη. Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι κάποια στιγμή όλοι μας θα χρειαστούμε περισσότερη και πιο εξειδικευμένη βοήθεια.

Ομοίως, εάν είστε ο φροντιστής, μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή κάποιος «ξένος» θα φροντίζει το αγαπημένο σας μέλος της οικογένειας. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι είστε το καλύτερο άτομο για τη φροντίδα του αγαπημένου σας προσώπου, δεν υπάρχει λόγος να μην αναζητήσετε υπηρεσίες φροντίδας ενηλίκων.

Πότε πρέπει να σκεφτω ότι ήρθε ή ώρα να ψάξω για ένα κέντρο φροντίδας?

Όταν το άτομο που χρήζει φροντίδας, δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις ατομικές του ανάγκες ακόμη και με την κατ’ οίκον φροντίδα. Όταν το άτομο που χρήζει φροντίδας, είναι απομονωμένο και επιθυμεί συντροφιά. Όταν το άτομο που χρήζει φροντίδας, δεν μπορεί να μείνει με ασφάλεια μόνο του στο σπίτι. Όταν το άτομο που χρήζει φροντίδας, ζει με κάποιον που εργάζεται έξω από το σπίτι ή που είναι συχνά μακριά λόγω εργασίας.

Ποιό είναι το κόστος υπηρεσιών κάθε κέντρου και τί μεθόδους πληρωμής έχει?

Το κόστος εξαρτάται από το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών και συμφωνείται με το εκάστοτε κέντρο φροντίδας.

Πώς επικοινωνώ με εσάς για επιπλέον πληροφορίες?

Μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμά σας στο [email protected] και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.