- Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, επομένως είναι ένας απλός τρόπος για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι.
- Το έντονο κόκκινο χρώμα του προέρχεται από το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το καρπούζι έχει περισσότερο λυκοπένιο από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό – ακόμα και τις ντομάτες.
- Είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη που μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση του αίματος στο σώμα μας και να μειώσει την αρτηριακή μας πίεση. Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ολόκληρος ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει την υγεία της καρδιάς . Φροντίζουμε λοιπόν να γυμναζόμαστε , να μην καπνίζουμε και να περιορίζουμε τα κορεσμένα λιπαρά ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του γιατρού μας.
- Το καρπούζι έχει μια φυσική χρωστική ουσία που ονομάζεται βήτα-κρυπτοξανθίνη που μπορεί να προστατεύσει τις αρθρώσεις από πιθανές φλεγμονές και να κάνει λιγότερο πιθανή την εκδήλωση ρευματοειδής αρθρίτιδας.
- Μόνο μια μέτρια φέτα καρπούζι περιέχει 9-11% της βιταμίνης Α που χρειάζετε ο οργανισμός κάθε μέρα.
Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ένα μέταλλο που θα μπορούσε να μειώσει τις κράμπες , ειδικότερα σε άτομα που αθλούνται.
Πηγή: https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-of-watermelon